Šri Lankos kultūros dalis – drambliai

Ko gero, populiariausi Šri Lankos gyvūnai yra – drambliai. Saloje šiai dienai suskaičiuojama apie 7500 laukinių dramblių. Jie visuomet buvo ir bus šios salos kultūros dalis. Šie didieji gyvūnai yra žmogaus palydovai, draugai ir pagalbininkai, kurie dalyvavo miestų statybose ir pergalinguose mūšiuose. Ir netgi šiandien drambliai atlieka vienus iš sunkiausių darbų.
Kiekvienas keliaujantis į Šri Lanką trokšta išvysti dramblius ir visada klausia „kur aš juos galiu pamatyti?“ Atsakymas paprastas – arba nacionaliniuose parkuose ( pavyzdžiui Yala arba Udawalawe ), arba galima apsilankyti Pinaveloje esančioje dramblių prieglaudoje, kurioje gyvena virš 100 dramblių. Čia prižiūrimi ką tik gimę, pamestinukai, pagyvenę arba turintys sveikatos problemų, drambliai. Atvykusiems į Pinavelą galima dramblius paglostyti, mažiukus pamaitinti pienu iš buteliuko ir netgi juos išmaudyti, galima stebėti, kaip jie vieni su kitais žaidžia, turškiasi vandeny. Na o jei pasiseks, nereikės važiuoti nei į parkus, nei į prieglaudą, nes dramblius Šri Lankoje galite išvysti tiesiog kely, kuomet anksti ryte arba vakarop, jie kerta pagrindinius kelius grįždami namo po visos dienos maisto paieškų. Mums pasisekė ir šiuos gražuolius stebėjome važiuodami į Arugam Bay.
Tik širdį veria žinia, jog pernai metais buvo užfiksuota, kaip laukiniai drambliai ėdė šiukšles iš sąvartyno, esančio prie jų gyvenamųjų teritorijų. Kartu su maisto likučiais drambliai praryja ir plastiko bei polietileno atliekas, kurios iš lėto juos žudo. Mūsų visų pareiga – rūpintis gamta, todėl kaskart išmesdami šiukšlę pagalvokime, kur ją metame.
Su pasididžiavimu galime teigti, jog Nature‘s Secrets prisideda prie gamtos išsaugojimo, nes mūsų kosmetika yra supilstyta į biologiškai skaidžias pakuotes, kurios neteršia mūsų aplinkos. Siųsdami užsakymus Jums, naudojame ekologiškas dėžutės ir vandeny tirpias užpildo granules, kurios yra pagamintos iš biologiškai suyrančio krakmolo.

Pirkinių krepšelis