Tai populiarusis Pietų Azijos,Šiaurės Afrikos ir Indijos vaisius,labai plačiai naudojamas maisto gamyboje,ajurvedoje ir kosmetikoje.Tamarindų vaisiai tabaluoja ant aukšto medžio šakų ir primena kabančias pupas.Pralupus kevalą,matyti minkšta gyslota masė,kuri gaubia kietus juodus kauliukus.
Būtent šioje masėje ir slepiasi tikra sveikatos ir energijos bomba
- Tamarinduose gausu vitamino C,taip pat vitamino E,B,kalcio,geležies,fosforo,kalio,mangano bei maistinių skaidulų
- Tamarindai turi uždegimą slopinančių savybių,tad yra vartojami esant sąnarių skausmui ir uždegimui,artritui,reumatinėms ligoms
- Tai puikus geležies šaltinis,o vienas patiekalas gali patenkinti daugiau nei 10 proc. geležies dienos poreikio
- Tai svarbus antioksidantų šaltinis,padedantis kovoti su vėžiu,mažinantis laisvųjų radikalų,kurie sukelia vėžį,kiekį organizme
- Tamarindai atlieka labai svarbų vaidmenį kontroliuojant cholesterolio kiekį ir palaiko gerą širdies sveikatą
- Tamarinduose esantis vitaminas B padeda reguliuoti hormonų gamybą,todėl gali sumažinti stresą,padeda atsipalaiduoti
Anot ajurvedos,tamarindas yra veiksmingas viduriavimui gydyti.O kosmetologijoje tamarindo minkštimas šalina negyvas veido odos ląsteles ir stimuliuoja jų atsinaujinimą,gaivina ir lygina smulkiąsias raukšleles.
Vertinti ir gerbti šį vaisių yra ne viena priežastis. Todėl jis yra ne vieno mūsų produkto sudedamoji dalis.